1. Cum îmi pot da seama care sunt nevoile reale ale companiei mele pentru echipamentele de imprimare?

Poate părea contraintuitiv dar principalul factor care determină nevoile reale pentru mediul de print este durata de timp în care echipamentele nu sunt funcționale.

Dacă biroul tău are o multifuncțională, iar aceasta nu funcționează recurent în timpul une săptămâni (diverse sarcini de imprimare nu pot fi duse la capăt), atunci aceasta poate fi fie supraexploatată sau este depășită ca tehnologie.

Astfel, atunci când observi că echipamentul tău de imprimare nu mai face față, trebuie să iei în considerare:

  • volumul de print lunar recomandat
  • vechimea echipamentului selectat dacă acesta este second hand.

Dacă ai ales să închiriezi echipamentul de imprimare, atunci lucrurile sunt mai simple și comode: orice sincopă din fluxul de print este acoperită de furnizor prin echipamente de back-up sau prin înlocuirea acestuia.

2. Imprimantă Inkjet sau cu laser – când este nevoie de una și când de cealaltă?

Imprimantele Inkjet sunt recomandate volumelor mici de lucru deci sunt ideale pentru home use.

Tehnologia laser/LED este dezvoltată și recomandată volumelor de peste 500-1.000 de imprimări.

3. Ce funcții poate îndeplini o imprimantă multifuncțională?

Aici lucrurile devin puțin mai complexe.

O imprimantă multifuncțională are 4 funcții clasice: imprimare, copiere, scanare și, opțional, fax.

Pentru echipamentele de format A3 și cele recomandate pentru volume medii și mari de print, funcțiile de printare și copiere duplex sunt deja standard.

Funcția de scanare duplex duală presupune o scanare duplex în alimentatorul de documente. Asta înseamnă că documentul trece o singură dată prin proces. Rezultatul este o viteză de scanare foarte mare. Această funcție foarte importantă pentru afacerile ce implică volume mari de documente scanate este integrată în echipamentele AltaLink și VersaLink pentru documente A4.

4. Ce contează mai mult: viteza sau calitatea imaginii?

Secretul unei calități impecabile a imaginii este întreținerea corespunzătoare a echipamentelor: consumabile originale, revizii, mentenanță, etc.

Tehnologiile dezvoltate de Xerox și HP în ceea ce privește imaginea și rezoluția sunt deja peste capacitatea de observare a ochiului uman. Astfel calitatea imaginii este opțională în directă corelare cu buna întreținere a echipamentului.

În ceea ce privește viteza, aceasta este direct proporțională cu volumul lunar de printare. Echipamentele recomandate pentru volume mari implică și viteze mari de imprimare – asta nu afectează calitatea imaginii finale.

5. Monocrom sau color – care este alegerea potrivită și de care factori trebuie să țin cont?

Alegerea aceasta este influențată de costuri.

Un echipament color are de 4 ori mai multe consumabile decât un echipament alb-negru deci și un cost de exploatare mai ridicat. Acest cost de exploatare pentru un echipament color rămâne ridicat indiferent de gradul de acoperire cu toner al paginii.

Orice trecere a hârtiei prin echipament uzează într-o mică măsură toate consumabilele chiar dacă acestea nu sunt folosite direct pentru imprimarea respectivă.

Dacă se poate folosi un echipament monocrom, acesta înseamnă costuri mai reduse.

Dacă majoritatea lucrărilor sunt color, atunci trebuie să se facă un raport între volumul lunar de print, costul echipamentului și costul de exploatare pentru a găsi cea mai bună opțiune.

6. Care sunt costurile de întreținere pentru echipamentele de imprimare?

Deși costurile depind în funcție de echipament, estimarea acestora ține de raportul între costul de achiziție și costul de exploatare.

Costul de achiziție este invers proporțional cu costul de exploatare. Cu cât echipamentul este mai scump, cu atât consumabilele (raportate la preț pe pagină) sunt mai ieftine.

Astfel cea mai bună opțiune implică un calcul bazat pe durata medie de exploatare, volumul estimat de print și costul de exploatare.

7. Care sunt avantajele unui abonament de Management Print Services?

Faptul că toate problemele legate de partea de imprimare dintr-o companie sunt externalizate.

Oferta MPS de la 2M Digital este întotdeauna personalizată în funcție de profilul clientului și îi permite acestuia să se concentreze pe business-ul său fără a mai aloca timp și resurse rezolvării problemelor fluxului de printare.

8. Cum pot crea un mediu de print eco-friendly?

Eco-friendly implică un consum cât mai redus de hârtie. Acest lucru se face prin gestionarea eficientă a documentelor printate.

Noile modele de echipamente Xerox oferă aplicații concepute pentru dezvoltarea și implementare soluțiilor de digitalizare a proceselor de lucru din cadrul companiilor. Astfel recomandăm restricționarea imprimărilor color sau după o anumită oră și implementarea imprimării față-verso – ca primi pași spre un mediu de print prietenos cu mediul înconjurător.