Trăim într-o epocă a digitalului și lumea tinde să uite de metodele tradiționale de transmitere a informațiilor: cereri tipizate, documente imprimate, copii xerox, lucrări de diplomă – toate sunt, cu siguranță, de domeniul trecutului, nu-i așa?

Probabil că nu ești de acord cu noi și ai dreptate! Dacă stai să te gândești la documentele cu care te confrunți încă din studenție, îți vei da seama că mereu va exista nevoia pentru documente în format fizic. De aceea, un centru de copiere și imprimare reprezintă o investiție foarte oportună pe termen lung.

Location, location, location

În primul rând, pentru a te bucura de succes, centrul tău de copiere trebuie să fie plasat strategic, în zone unde există o nevoie reală pentru serviciile pe care le vei furniza: instituții publice, oficii poștale, secții de poliție, birouri de evidență a populației, administrații financiare sau instituții școlare.

Investiția necesară unui centru de copiere

În primul rând, trebuie să înțelegi că un centru de copiere nu reprezintă o încăpere cu o multifuncțională și atât.

Afacerea ta de copiere și imprimare poate evolua de la printare simplă și xeroxarea documentelor la servicii complete destinate și lucrărilor de mari dimensiuni atât fizice, cât și din punct de vedere al volumului. Trebuie doar să alegi echipamentele potrivite!

Echipa 2M Digital lucrează de peste 20 de ani în domeniul imprimării și cunoaștem în detaliu atât cerințele pieței, cât și nevoile unui centru de copiere. Așa că mai jos găsești o listă a echipamentelor care te vor ajuta să îți transformi afacerea într-o investiție cu ROI pozitiv.

Echipamente de producție

Fundația oricărui centru de copiere, echipamentele de producție se împart în două categorii:

  • Monocrom
  • Color

Create special pentru a face față volumelor mari de imprimare caracteristice unui centru de copiere, echipamentele de producție alb-negru îți susțin afacerea prin fiabilitate și costuri reduse de exploatare. Echipamentele monocrome sunt o investiție de bază pentru un centru de imprimare. Acoperă atât imprimarea volumelor mari de documente, cât și scanări, copieri rapide, legări, capsare, broșurare, perforare și finisări diferite.

Echipamentele de producție color duc lucrurile la un alt nivel și sunt perfecte pentru centrele de copiere care doresc proiecte mai creative (mai ales din domeniul publicitar sau marketing).

Destinate producției publicitare, cărților de vizită, cataloagelor, pliantelor și broșurilor aceste echipamente pot imprima pe o gamă largă de media: cretată, necretată, plicuri, poliester, hârtie colorată, medii speciale sau diferite tipuri de media în aceeași lucrare. 

Plottere pentru un centru de copiere

Plotterele sunt echipamente destinate imprimării lucrărilor de dimensiuni foarte mari, păstrând calitatea imaginilor și lizibilitatea textului. HP si Epson reprezintă un standard al acestui tip de tehnologie și permite ajustări rapide ale software-ului de imprimare pentru a oferi cele mai bune rezultate.

De aceea, la 2M Digital am ales gama de plottere HP pentru atelierele de copiere și imprimare cu planuri cu adevărat mari!

Acest tip de echipament este recomandat centrelor de printare care se vor orienta spre mediile academice artistice (arhitectură, arte, design) sau care vor să colaboreze cu agenții de publicitate sau de PR pentru materiale conexe – bannere, postere, etc.

Un plotter bun poate imprima câțiva metri pătrați în câteva minute, iar cele mai bune alegeri sunt cele care permit printarea pe mai multe tipuri de media: hârtie de diverse tipuri și finisări, pânză, vinil, etc. și care acceptă mai multe dimensiuni și grosimi ale hârtiei.

Echipamente conexe pentru un centru de copiere

Dacă acestea sunt soluțiile la care probabil te-ai gândit și tu înainte de începutul afacerii, atunci trebuie să știi un centru de copiere poate beneficia de câteva echipamente care pot face diferența între un simplu business și un partener proactiv și de încredere.

Dacă deja ai un plan pentru centrul tău de copiere dar încă nu știi care sunt exact echipamentele care se aliniază acestuia, atunci poți contacta echipa 2M Digital aici. Te vom ajuta să faci cele mai bune alegeri pentru afacerea ta și ne vom asigura că vei porni la drum cu o bază solidă.

Astfel, îți propunem să adaugi și următoarele aparate la lista ta de achiziții (evident, în funcție de obiectivele de afaceri). Ele îți pot ușura munca, pot creea rezultate bine finisate și pot veni în întâmpinarea nevoilor clienților tăi:

  • Ghilotine electrice sau manuale
  • Aparate de biguit și microperfor
  • Laminatoare
  • Capsatoare pentru bannere pentru bannere stradale, de interior, mesh-uri și diverse afișe
  • Capsatoare electrice
  • Presă termică pentru imprimarea pe tricouri, șepci sau căni
  • Aparat de embosare pentru transfer folio, embosare și aplicare timbru sec: invitații, felicitări, carduri de hârtie